Design and Graphics
by Hunnenkoenig

 

 


Mafia végigjátszás


Általános tudnivalók, hasznos tippek
--------------------------------------------------


Mozgás: Alapállapotban mindig futunk, a sétához a SHIFT gombot tartsuk lenyomva.
   Érdemes a lövöldözések közben tereptárgyak mögé állni,leguggolni, így viszonylag védve vagyunk. Gyors oldalra guruláshoz gyorsan nyomjuk meg kétszer a jobbra vagy balra mutató kurzorgombokat.
   Taxis küldetések: Az utasokat épségben illik leszállítani a kívánt helyre, kerüljük a baleseteket. Viszont ha elég gyorsak vagyunk (hosszú egyenesekben padlógáz), szépen növekszik a vagyonunk!
   Baseball ütõ: A lényeg, hogy lehetõleg hátulról üssük le az ellenfelet, lehetõleg minél közelebb álljunk hozzá. A brutális ütéshez folyamatosan nyomjuk az egér gombját, ha a piros csík végig ért csak akkor engedjük el - nem marad el a hatás.
   Fegyverhasználat: A tárban lévõ lõszereket mindig lõjjük ki tárcsere elõtt különben a benne maradt lõszerek elvesznek! A géppuska használatakor mindig egy kicsit a kívánt pont alá célozzunk, mert a fegyver ereje felrántja a géppuska csövét. Mindig töltsük újra a tárat, hogy ne érjen meglepetés, ha ránktámadnak azonnal tudjuk viszonozni az üdvözlést.Komolyabb lövöldözéseknél minden fegyverünk tárját töltsük fel, ha kifogyunk a lõszerbõl, ne töltsünk újra, hanem váltsunk fegyvert.
   Autóvezetés: A városban a rendõrök csak velünk vannak elfoglalva, úgyhogy figyeljünk egy-két dologra. Ha a sebességünk 60 km/h felé megy, a zsaruk kiszúrhatnak, és elkezdenek körözni.(cédula jelenik meg). Ilyenkor ha szépen megállunk, és kifizetjük a bírságot (korlátlan mennyiségû pénzünk van) vége a körözésnek, ha nem, akkor üldözni kezdenek (bilincs jelenik meg). Ha gyalogos rendõr szúr ki, akkor elég csak továbbhajtanunk cédula esetén, úgysem tud követni.
Sebességlimitet az F5 gombbal kapcsolhatjuk be, így nem tudunk 60-nál többel menni!

Pénzbüntetéssel megúszhatod, ha:
-piros lámpán átmegyünk
-kisebb koccanásoknál szúr ki a zsernyák
-ha elgázolsz valakit, de nem vészesen
-ha 60 km/h-nál gyorsabban hajtasz!

Letartóztanak, ha:
-felszólitanak, de nem állsz meg, és üldözéskor elkaptak
-igazoltatásnál babrálsz a fegyvereddel.
-ha rendõrre vagy rendõrautóra lõsz, vagy nekihajtasz
-ha 120 km/h-nál gyorsabban tépsz
-ha elütsz valakit, és meghal

    Menetközben is lehet lövöldözni az autóból, bár így igencsak körülményes vezetni.
Ha a haverokkal együtt üldözöl valakit, inkább hagyd hagy lõdözzenek õk.Ha mindenáron lövöldözni szeretnél, inkább vágj a másik kocsi elé, szállj ki, és mehet a parádé!
   A játék során egyre jobb kocsikra tehetünk szert ezeket a küldetések végén megtarthatjuk ,ha beállunk velük a garázsba, vagy el is lophatjuk ezeket, ha már a dadogós Ralph barátunk megtanított a trükkre!

A leírásban fent a küldetések sorozatszáma és a hozzá tartozó mekkékküldetések száma szerepel. A bal oldalon értelemszerûen a címe, jobb oldalon pedig a mentés sorszáma található.

01

An Offer You Can't Refuse
Egy visszautasíthatatlan ajánlat
--------------------------------------------

  A sztori 1932 -ben kezdõdik. Tommy Angelo taxisöfõrként dolgozik. Fuvarra várva cigizik.
Néhány pillanat múlva két fegyveres alak pattan be az autójába, és közlik vele, hogy azonnal el kell tünniük.
   A feladat a két jómadarat megmenteni az üldözõk elõl. A radaron a piros kis csík jelzi az üldözõket. Próbáljuk lerázni õket minél hamarabb. Általában balról próbálkoznak mellénk kerülni, ezért mi is húzódjunk a bal oldalra, lehet a járdára is!
Leszoríthatjuk oket, fennakadhatnak egy villanyoszlopon, vagy szembejövõ autón, villamoson ha pontos idõzítéssel odalökjük õket.
   Miután elindultunk nyomjuk a gázt. Az elsõ keresztezõdésnél menjünk balra, maradjunk a bal oldalon, majd ismét balra. Az út végén a vasúi felüljáró után lesz egy kis átjáró (kiteregetett ruhák), nemsokkal jobbra elõtte kis sikátor. Forduljunk be, a végén újabb jobbos majd egyenesen, és le a lejtõs úton.
   Ha sikerült lerázni az üldözõinket (eltûnik a radarról a piros csík) vihetjük haza a fiúkat Salieri bárjába. Na, ezt a helyet alaposan jegyezzük meg, itt lesz a bázisunk a késõbbiek folyamán, ide menekülhetünk haza, és itt tudjuk a megszerzett autókat lezsírozni! A bár Little Italyben található. Át kell menni a nagy hídon (kis Golden Gate beütése van), majd az elsõ lámpás keresztezõdésnél jobbra egy hajtûkanyar, és át az alagúton! Mikor kiértünk, az elsõ utcánál forduljunk balra, és a villamossineket követve eljutunk a bárig.
Van viszont egy rövidítési lehetoség is, ami késõbb még jól jöhet. Az alagútból kijövet átvághatunk balra a parkon keresztül a sinekig, onnan a megszokott úton, esetleg a sikátoron át, végén balossal is ott leszünk Salieri bárjánál.
   A fiúk kiszállnak, mi zsebrevághatjuk a fuvarköltséget, (borítékban, hálás köszönettel) és egy megbízási szerzõdést életfogytiglanig...

02/01

The Running man
A menekülõ ember /Taxiállomás/ 005
--------------------------------------------------

A feledat két részbol áll. Elõször taxizni kell, utána menekülni. A fuvarok céljai késõbb fontos helyszínek lesznek, tessék megjegyezni, hova megyünk.Az elsõ utas a New Ark-i templomban szeretne vezekelni, vigyük hát oda. Útvonal a radaron, és a térképen is (TAB billentyû) látszik. A nagy lépcsõ elott álljunk meg. Radaron kereszt jelzi a
m egadott helyet.

02/02

The Running man
A menekülõ ember /2. utas/ 010
--------------------------------------------

A delikvens biztos beteg, mert a New Ark-i kórházba kell vinnünk..Végig a tengerparton, a végén ott az épület, menjünk a lépcsõhöz, és kapod is a lovettát.

02/03

The Running man
A menekülõ ember /3. utas/ 015
------------------------------------------

Rögtön itt vehetjük fel a következõ utasunkat aki egy szimpi kis hölgy kesz.Azt kéri, vigyük a Central Islandon lévõ színházhoz, de csakis a Guiliano hídon át. A fene a válogatós fajtájába! A színház elõtt ne a lépcsõnél parkoljunk le, hanem szemben az út túloldalán, a sarkon, ahol egy újabb kuncsaft vár! Integet is ezerrel!

02/04

The Running man
A menekülõ ember /4. utas/ 020
-------------------------------------------

Õkelme a hobokeni Pompei bárba kéri a fuvart. Menjünk vissza keletre, a fa bejáratnál, a kék cégér alatt álljunk meg!

02/05

The Running man
A menekülõ ember /5. utas/ 025
-------------------------------------------

Õ lesz utolsó utasunk Vissza Little Italybe, a használtautó kereskedéshez, ugyanarra, amerre a két gazfickót megmentettük. Át a hídon, majd alagút- a parkolóba álljunk!

02/06

The Running man-Coffe Break
A menekülo ember /Kávészünet/ 030
--------------------------------------------------

Kávénkat iszogatva várakozunk mikor Morelli emberei ránktalálnak és jól meg is támadnak.
Miután kiszabadultunk támadóink szorításábol (autóval nem mehetünk, nincs ido beszállni)
Futás az életünkért! Egy megoldásunk van berohanunk Salieri bárjába egy kis segítségért.
Kössük fel a nyúlcipot és spuri a nagy zöld nyíl mutatja az irányt!
Egyenesen elore majd jobbra az udvarra át az átjárón. Ha kiértünk balra majd egyenesen a ROSE bár irányába. Lesz egy BAD GUYS reklámtábla alatta a nyíl forduljunk be. Vigyázat egy figura épp a kocsijával jön ki ne szaladjunk alá! Az udvaron pisil egy ember forduljunk balra felfelé a lépcson de ne menjünk át hanem a tetején jobbra. Vágjunk át az udvaron az olajoshordókon majd le a lépcson a poroló felé az ujabb hordók felé ahol áll egy ember.Közöttük lefelé a lépcson kijutunk újra az utcára. Nyíl mutatja újból az irányt ORIENTAL BEER reklám alatt fussunk be a piros autó és a poroló között egyenesen át!
Aztán jobbra ki a kis közön át. Forduljunk balra már látszik a bár az út túloldalán. Nagy nyíl!
A forgalomra figyeljünk ne üssenek el. Az ajtón akciógomb, -megmenekültünk, jön a filmecske!

03/01

Molotov Party-Salieri Bar
Molotov party-Salieri bár 035
----------------------------------------

Hát bekerültünk a „családba”. Most, hogy védelmet kértünk –és kaptunk viszonozni kell a segítséget.
Salieri rögtön meg is bíz minket egy remek kis feladattal, visszaadhatjuk a kölcsönt!
Segítséget is kapunk Paulie személyében. Eloször fel kell keresnünk egy bizonyos Vincenzót o a fegyvermester o fog ellátni minket fegyverekkel és jó tanácsokkal! Na ezt a mókust nagyon jól jegyezzük meg azt is hol tanyázik mert ide majdnem minden küldetés elott el kell jönni! A fegyvermester Úrhoz hátul a garázskijáraton át jutunk. Menjünk az utca felé majd balra fel a lépcson ajtón klikk már bent is vagyunk. Keressük meg Vincenzót (nem lesz nehéz) újabb akciógomb –elbeszélgetünk vele! Megkapjuk a szükséges ellátmányt és irány vissza a garázsba. Ott megismerkedhetünk a másik kulcsfigurával is. Vele is nagyon sokszor fogunk találkozni! A kis dadogós Ralph barátunk az autók nagymestere, tole kapjuk a feladathoz az autókat és tole tanulhatunk meg autókat lopni is! Klikkeljünk rajta rövid párbeszéd után megkapjuk autónkat egy Bolt Ace modellt. Irány a kijárat jöhet a mozi.

03/02

Molotov Party-City
Molotov Party-Város 040
----------------------------------

Menjünk a megjelölt helyre a bár melletti placcon tudunk parkolni.

03/03

Molotov Party-Morello's Bar
Morello bárja 045
----------------------------------------

Sétáljunk hátra jobbra a kerítés mellett a kis kapuig. A kapuban egy or áll, lopakodjunk mögé vegyük elo a baseball ütot húzzuk fel és puff. Ha jól csináltuk rögtön kifekszik! Vegyük el a pisztolyt tole és vágjuk zsebre. ( Itt jegyzem meg én nem sokat variáltam a baseball ütovel a kocsival egyenesen behajtottam a kapun, elütöttem az ort –attól is elszenderült- majd utána álltam a kocsival a placcra . Így nyugodtan mehettem az autókhoz. Természetesen a fegyverét nem hagytam nála!)
Forduljunk a kocsik felé és a két Molotov koktélt a két hátsó autó felé dobjuk. Ha jól csináltuk a két autó felrobban. Vigyázzunk mi is megsérülhetünk! A harmadik járgányt a baseballütovel kell elintéznünk. Maximális ütéseket mérjünk a járgányra –alul piros DEMAGE csík- jelzi a sérülést. Ha megjelenik a felírat rakjuk el a fegyvert és mehetünk haza! Igyekezzünk mert a nagy hangzavarra a házból kijöhetnek a mulatozó ellenfeleink és akkor tuzharcba keveredhetünk!
Viszont! Ha nem rohanunk vissza a kocsihoz és szembe állunk a kis ajtóval majd balra fordulunk a bódé elé -az ajtón klikk- az kinyílik és ott találunk egy kék Falconer-t. Hopp bele hajtsunk ki a fobejáraton és a kocsinknál –ahol hagytuk- lassítsunk. Paulie átül a másik autóba és elindul haza. Mi csak szép nyugodtan kövessük ot a bárig. Menjünk be az udvarra szálljunk ki, irány a kis kék ajtó majd akciógomb. Újabb kisfilm!

04/01

Ordinary Routine-Salieri Bar
Rutinmunka-Salieri bárja 050
----------------------------------------

Túlvagyunk az elso bevetésen, máris itt a következo megbízás. A városban védelmi pénzt kell begyujtenünk. A feladat, hogy vezessünk, vigyük el a két kollégát a megadott helyekre.
Két éttermet és a városon kívül egy Motelt kell meglátogatnunk!

04/02

Ordinary Routine-After The Breifing
Rutinmunka-A megbeszélés után 055
--------------------------------------------------

Menjünk a fegyvermester barátunkhoz ( Vincenzo) kapunk egy S&W M10 revolvert a biztonság kedvéért (Neki lesz igaza). Ezután vissza a garázsba Ralph-hoz O gyorsan megtanít minket a Bolt B modell elkötésének tudományára. Nosza pattanjunk be az autóba várjuk meg a két havert és irány a kijárat!
Kövessük a térképet, az elso étterem Central Island-on egy fehér saroképület. Álljunk meg Paulie intézkedik. Ha megérkezett mehetünk tovább a következo étteremhez. Hobokenbe kell mennünk a Pompei Bárhoz. Ha itt is végeztünk menjünk a repülotér felé le a térképrol, tovább egyenesen az úton. Hamarosan megérkezünk, -jobbra kis épület benzinkúttal- forduljunk le kezdodik a kisfilm.

04/03

Ordinary Routine-Clark's Motel
Rutinmunka-Clark Motel 060
--------------------------------------------

No itt ért véget a rutinmunka! Már Morelli emberei védelmezik a Motelt. Bent Sam komát éppen püfölik mentsük hát meg! Menjünk balra a sárga autó felé majd hátra a Motel hátsó részéhez (Itt egy apró kis tipp. Mielott hátramennénk a sárga autó kerekeit lojük ki ugyanis ezzel fog menekülni késobbi áldozatunk, és defektes kerékkel csak lassan tud menni így könnyuszerrel utólérhetjük.) Ha hátraértünk gyorsan másszunk fel a ládákon a verandára mielott a kutyus észre nem vesz és ránk nem harap! Be az ajtón. Gyorsak legyünk, jobbra a folyosó végén WC, pisztolyt elo akció az ajtón, lepjük meg egy golyóval a szaró úriembert majd hátraarc és jobbra be a szobába. Az ágyon ott hever egy Tommy géppisztoly kapjuk magunkhoz forduljunk meg és ereszkedjünk féltérdre. Próbáljunk az ajtónál fedezéket keresni. Kisvártatva érkezik három fickó oket intézzük el. Szedjük össze a fegyvereket. Induljunk a lépcso felé jobbra lesz egy újabb szoba hátul a mosdóban pedig kötszeres láda. Ha szükséges most ápolhatunk! Menjünk le a lépcson, lent vannak még egy páran úgyhogy csak óvatosan! A biliárdasztalnál ketten. Oket a 911-essel szedjük le, a pult mögötti géppisztolyos fickót pedig a Magnummal. Hátul az ajtó mögött gyomrozzák szegény Sam komát nemsokára kijön egy nagydarab manus! nincs nála fegyver, adjunk neki is a Magnummal! Szedjük össze a fegyvereket lépjünk be a szobába –kisfilm következik- a végen meg jól leütnek minket! A film alatt ereszkedjünk fél térdre a biliárdasztal mellett várjuk meg míg a manus kilövöldözi az összes töltényét aztán adjunk neki! Újabb film, valaki lelépett a pénzzel. Menjünk kapjuk el a komát

04/04

Ordinary Routine-Get Him
Rutinmunka-Üldözés 065
-------------------------------------

Ha a küldetés elején kilottük a kocsi kerekeit akkor most egyszerubb dolgunk lesz!
Kövessek a komát El kell kapnunk mese nincs! Az alagútban kicsit lelassul ekkor megelozhetjük, vágjunk elé pattanjunk ki a kocsinkból o is ezt fogja tenni! Rövid közelharcban legyozhetjük!
Ezzel a feladat letudva.

05/01

Fair Play-Salieri Bar
Fir Play-Salieri bárja 070
---------------------------------

Most kezdodik a tánc! Ez egy nagyon finom kis feladat! Don Salieri nagyfonök imádja gyors kocsikat. Másnap nagy verseny lesz a városban ahol a fonök által szponzorált fickó a nagy esélyes, viszont feltunt valaki Europából egy nagyon eros kocsival! Don komoly pénzzel fogadott a helyi menore –és még sokan mások is- Úgyhogy csak o gyozhet. Az idegent nem bánthatjuk túl átlátszó lenne a dolog, próbáljunk meg a kocsijával csinálni valamit! Még szerencse, hogy a pálya orének is némi pénze benne van a buliban úgyhogy beenged minket a pályára, hogy elkössük a kocsit és meglátogassunk vele egy rutinos szerelot! Eloször Ra-Ra-Ralphoz menjünk o beavat a részletekbe. Menjünk a pályára az or majd beenged minket, vigyük el a kocsit Lucas Bertone muhelyébe (New Ark –ban a Guiliano híd alatt található) Újabb nagyon fontos ember ot sem fogjuk elfelejteni!
Utána visszavisszük a verdát és irány haza. Úgy kell végrehajtani a feladatot, hogy visszaérjünk még az orségváltás elott, kerüljük a zsarukat és ne karcoljuk össze az autót!!!!!!
Ralphtól kapunk egy piros Schubert Six gépet a végén ez is a miénk lehet!

05/02

Fair Play-City
Fir Play-Város 075
--------------------------

A pálya nyugatra a városon kívül található. Tépjünk oda végig az országúton. Ha odaértünk az õrnél álljunk meg, erre kijön Bobby haverunk . Szálljunk ki ,akció rajta megdumáljuk a részleteket felnyitja a sorompót, mi szálljunk vissza várjuk meg még beül mellénk majd tuz elore az ALTER feliratig. Itt álljunk meg. Az öreg kinyitja a garázst. Film.

05/03

Fair Play-The Racing Circuit
Fair Play-Versenypálya 080
--------------------------------------

Ugorjunk be a versenygépbe, jól megy hozzá a fekete zakó! Induljunk el minél hamarabb, elég nagy a táv, és az idõ vészesen fogy! Apróbb sérülések még beleférnek. Lent a sérülésjelzõre figyeljünk. Bertone mester mûhelyének bejáratára kanyarodva elindul az újabb kisfilm!

05/04

Fair Play- Lucas Bertone
Fair Play-Bertone mesternél 085
--------------------------------------------

Vissza a pályára, amerre jöttünk! Vigyázzunk az autóra ne zúzzuk össze! A nzsaruk se nagyon szúrjanak ki! Ha visszaértünk kanyarodjunk be a garázsba.

05/05

Fair Play- Return to Salieri's Bar
Fair Play-Vissza Salier Bárjába 090
----------------------------------------

Nyugodtan lassan menjünk vissza a bár udvarába! Holnap verseny!

06/01

Fair Play- Salieri's Bar
Fair Play-Salieri Bárja 095
------------------------------------

Az éjjel sokminden történt. A helyi menõ sofõr kórházban fekszik begipszelve.
Frank utasít minket, hogy mi vezessük az autót – ABOVO sofõrként kezdtük- nekünk testhezálló feladat, más meg egyébként sincs a környéken.
Ugorjunk be a Schubertbe, irány a kijárat!

06/02

Fair Play- City
Fair Play-Város 100
---------------------------

5 percünk van, hogy kiérjünk a versenypályára. Frank közli velünk csak a gyõzelem elfogadható! Különben elúszott a fonök pénze -és a fél városé- nekünk meg annyi!

06/03

Fair Play- Before The Race
Fair Play-A verseny elott 105
---------------------------------------

  Induljunk el! Próbáljunk minél elõrébb kerülni az elsõ kanyar elott, próbáljuk meg kilökni az elõttünk haladót, így kis elonyre tehetünk szert, ha elsõnek sikerül befordulni már nagy esélyünk van. Viszont ezt baromi nehéz lesz megtartani! A kanyarok elõtt mindig fékezzünk kicsit, különben kipördülünk, és elúsznak esélyeink. Ha túl hamar gyorsítunk, kipördülünk.
Próbáljuk tartani a pozíciónkat ha leelõznek, nem lesz könnyu dolgunk!
Használjuk ki a szegélyeket,padkákat, kicsit tegyük rá a kereket, nehezebben fog kipördülni az autó! Az S kanyarban csak gázlevétellel levágva a kanyar ívén menjünk. Húzós lesz az 5 kör, de meg lehet csinálni!
   Ha végképp nem megy a dolog, itt a tuti megoldás!
Nyugodtan induljunk ne foglalkozzunk vele hányadikok vagyunk. Haladjunk a pályán az elsõ Checkpointnál TRACO reklámfelirat után balra betontömbökkel le van zárva egy pályaszakasz. Lassítsunk, a kerítés és az elsõ betontömb között pont beférünk!
Autókázzunk a régi pályán meg fog jelenni a WRONG WAY felirat. Érdekel is minket, hahaha?!! Menjünk tovább nyugodtan, ráérünk. Amikor kiértünk ismét a rendes pályára (balra nagy DUNNIEL reklámtábla után), miután a felfestett fehér záróvonalat átléptük, nyomjuk meg az autó „talpra állítása” (replace car) gombot. Ez alapbeállításként a num0 billentyû. Abban a pillanatban a startvonalon állunk, és mihelyst átlépjük máris az elsõ helyen vagyunk a többiek pedig egy kör hátrányban. Ezt csináljuk meg még négyszer, utána jöhet a pezsgõzés!

06/04

Fair Play- Victory
Fair Play-Gyozelem 110
--------------------------------

Hatalmas ováció fogad minket, mindenki gratulál a fõnok majdnem elsírja magát az örömtõl.
A város tisztelt polgára lettünk.
A szerelo haverunk Bertone mester is nyert egy kalap pénzt úgyhogy látogassuk meg, hogy leróhassa háláját!
Üljünk be egy kocsiba, és irány Bertone mûhelye.
A mûhelyben balra a falon elsõsegélyláda található, ha szükséges kötözhetünk!
Bertone egy Lessitter V16 Phyton elkötésébe avat be minket, ugyan olyan amivel a Motelból menekült a fickó! A muhelybol persze nem vihetjük el a kocsit de a városban Central Island legvégén A nagy parkolóban éppen áll egy! Nosza menjünk el érte!

06/05

Fair Play- Lucas Bertone
Fair Play-Lucas Bertone 115
--------------------------------------

Menjünk a megadott ponthoz. Egy fakabát sétálgat arra, nehogy észrevegyen minket. (Az ajtón jobb egérgombot nyomjuk folyamatosan, ha a piros csík végig ért miénk a gép!) Ha sikerült magunkévá tenni a verdát mehetünk haza. Újabb szép darabbal gazdagodtunk!

07/01

Sarah - Better Get used To It
Jó lesz ha hozzászoksz-Saliei Bár 125
--------------------------------------------------

Luigi kétségbe van esve mert a lányát Sarah-t tegnap este pár kemény legény zaklatta, ezért arra kér bennünket kísérjük haza a szépséget! Nem kell kétszer mondani!

07/02

Sarah - Moonlight Stroll
Sarah-Holdfényes séta 130
------------------------------------

Sétálva kísérjük a leányzót (shift lenyomva), ügyeljünk ne menjünk elore csak szépen mellette
amerre megy. Kisvártatva egy szuk átjáróban megjelenik három rosszfiú, Sarah elrohan mi meg jól egyedulmaradunk!

07/03

Sarah - Surprise
Sarah - Meglepetés 131
--------------------------------

Mostmár elengethetjük nyugodtan a shift gombot szükség lesz mindkét kezünkre. Egy boxer van nálunk viszont jobbra a falhoz támasztva találunk egy ócska ajtót meg egy jókora deszkát. Ezzel könnyebbé válik a feladatunk. (mármint a deszkával) A fehér zakós Figuránál kés van , figyeljünk rá. Figyeljük közben Sarah-t is mert befut egy kis udvarba ahol újabb rosszarcok vannak. Ne hagyjuk el a sikátort mert szem elol tévesztjük a leányzót és akkor vége! Ha Sarah életereje csökken cselezzük ki támadóinkat ( ha még vannak) fussunk oda a lányhoz balra le a lépcson vagy a folyosón át. Hárman vannak itt. Adjunk nekik. Ha valamelyik támadó kiszalad az útra ne menjünk utána az elobb leírtak miatt! Ha minden csendes klikkeljünk Sarah-n aki megköszöni segítségünket, eloször szóban aztán felhív a lakására és utána tettleg!

07/04

Better Get Used To It-Salieri's Bar
Jó lesz ha hozzászoksz-Salieri Bárja 135
------------------------------------------------------

A fonök nagyon dühös,hogy az o területén garázdálkodnak ezek a hitvány alakok kéri, hogy neveljük meg egy kicsit a fiúkat! Ne öljök meg oket csak úgy emberesen egy kiadós testápolásban részesítsk oket. Paulie benne van a dologban úgyhogy majd ketten elintézzük oket. Irány Vincenzo tole megkapjuk a testápolót és egy 911-est. Menjünk a garázsba és a friss szerzeményünkel a Lessitterrel induljunk útnak.

07/05

Better Get Used To It-City
Jó lesz ha hozzászoksz-Város 140
---------------------------------------------

Fentre a kínai nagyedbe kell mennünk. Eddig nem mehettünk ide most már szabad a pálya!
Big Buff nevu úriembert kell megkeresnünk. Menjünk fel az emelkedon ez az út a kínai negyedbe visz a villamossínt követve az elso utcán jobbra ott is vagyunk a téren. A padnál várakozik az emberünk. Szálljunk ki akciózzunk rajta. Elmondja, hogy a gazemberek nem messze ide a Terranova híd mellett a régi szervizben tanyáznak. Menjünk hát oda!

07/06

Better Get Used To It-Service station
Jó lesz ha hozzászoksz-Szerviz 145
---------------------------------------------------

A piros vasajtónál akciózzunk Tom berúgja az ajtót –baseballüto elo- menjünk hátra megnézni a kisfilmet. A pisztolyt ne használjuk mert a hangra a bandafonök elszelel. Paulie elkezdi ütni az egyik figurát kerüljünk mi is mögé és segítsünk be neki. Vigyázat! Nehogy szegény Paulie-t is eltaláljuk mert akkor az o életereje jelentosen csökken, veszélyeztetve ezzel a feladat végrehajtását! (tuti, hogy kapni fog o is). Ha elfeküdt a delikvens választhatunk, Ha Paulie megvárja mi mit teszünk (ez a jobbik eset) menjünk a garázssor mögé balra itt ketten várnak ránk. Az egyiknél feszítovas van a másiknál semmi. Adjuk nekik.
Ha! Paulie önállóan elbóklászik inkább menjünk utána . Szegény nem tudja, hogy öt jóképu fogja várni. Közösen intézzük el az öt szivart, ha mindenki fekszik mehetünk tovább. Találunk egy öreg fószert aki köszöni a segítséget és elmondja, hogy az egyik srác valami fejes fia. Menjünk tovább fel a vaslépcsore a végén ugorjunk le (ne lépjünk) Pisztolyt elo itt már használhatjuk a stukkert. Sot kell. Jobbra a garázs sarkánál álló fickót rögvest szedjük is le. Utána érkezik még ketto a kerítésen át. Terítsük le oket is majd elore óvatosan hátul balra sárga dzsekis újabb áldozat. Szedjük össze a fegyvereket menjünk a sárgadzsekis vízszintes fickó felé a saroknál újabb hullajelölt most kék ingben. Tovább óvatosan lesznek még egy páran! Ha csendes minden, mehetünk tovább jön a mozi.

07/07

Better Get Used To It-Chase
Jó lesz ha hozzászoksz-Hajsza 146
---------------------------------------------

Ugorjunk be a kocsiba és indúljunk -ami a csövön kifér! Vegyük üldözobe oket tulajdonképpen semmi dolgunk csak utánuk! Elobb utóbb nekimennek egy háznak vagy leállnak valahol. Álljunk meg mellettük szálljunk ki. Újabb kis filmecske.

08/01

The Whore+The Priest-Talk With Frank
A kurva + A pap – Beszélgetés Frank-el 150
------------------------------------------------------------

Benne vagyunk a surujében. Az egyik koma túlélte a karambolt, akit meg lelottünk az a város fejesének a fiacskája volt. A fejes a polgármester haverja, a polgármester Morelli haverja, Morelli meg ugye a zsarukat pénzeli tehát ellenünk van mindenki.
De van itt más is! Az egyik bordélyház tulajdonosa aki eddig a Don-nak fizetett átállt a másik oldalra és tetejébe az egyik kis kurva elmondja titkainkat Morelli embereinek.
Feladat a következo: Ki kell nyírni a kis prostit ne járjon a szája, Huvösre kell tennünk a tulajt is elhozni az irodából minden pénzt és dokumentumot. Jó kis összetett feladat. Fogjunk hozzá! Autó, fegyverek rendben, beülhetünk egy Falconerbe a végén ezt is megtarthatjuk. Menjünk a térképen jelzett ponthoz (Down Town Corleone hotel) a bejárattal szemben parkoljunk. Szálljunk ki és menjünk a bejárathoz.

08/02

The Whore-Hotel Corleone
A kurva - Hotel 155
-------------------------------

Klikk az ajtón de fegyver ne legyen a kezünkben. Bent vagyunk, eloször a leányzót keressük meg és halgattassuk el. Menjünk fel a második emeletre bal oldali ajtó aztán jobbra a folyosói ív végén az elso baloldali ajtónál klikk. Tom benyit, videoklipp Hoppá ismesros a kicsike.
Sarah barátnoje, o gratulált nekünk a bárban a verseny után. Itt elköveti Tom elso baklövését nem öli meg a lányt hanem futni hagyja. Tunjön el a városból örökre. Menjünk le a földszintre, interjúvoljuk meg a portást merre találjuk az igazgatót. A diri balra hátul az étteremben éppen vacsorázik, fehér öltönyben, jellegzetes figura. Álljunk a háta mögé klikk, Tom közli vele: Ennyi volt vége! Pisztolyt elo lojük fobe. Ha kifeküdt fedezékbe mert szembol egybol elkezdenek loni ránk. Érkeznek még egy páran lehet vadászni sok sok emberre. ( A matrózruhásra is figyeljünk )Ha mindenki fekszik gyujtsük össze a fegyvereket találunk egy lefurészelt csövu puskát is, jó lesz az még! Menjünk vissza a portáspulthoz kerüljük meg hátul be tudunk menni mögé, ott találjuk az iroda kulcsát (klikk) vegyük magunkhoz, az elsosegélyládánál meg leápolhatjuk magunkat. Irány fel a harmadik szint, útközben még belebotlunk egy két ellenfélbe csak óvatosan. Bal majd jobb ott az iroda kis táblával az ajtón. Bent van egy fickó szedjük le ot is. Az asztalon vannak a papírok klikk Tom elrakja a bizonyítékokat és elhelyezi a bombát. Szaladjunk ki az ajtón a folyosóra megnézni a kisfilmet.

08/03

The Whore-Rooftops
A kurva - Háztetökön 160
-----------------------------------

Szemben állunk a kéményekkel. Menjünk jobbra, mindkét oldalon lesz egy-egy párkány a baloldalira menjünk fel eljutunk egy tuzlépcsoig. Menjünk fel rajta eljutunk egy ajtóig tovább aztán újabb ajtó, kint vagyunk a teton. Jobbra a kersztpárkányon át rögtön a bal oldalira. Menjünk végig a teton, a szélére másszunk fel átugorhatunk a szemben lévo háztetore. Itt már várhatnak minket. Óvatosan elore. Egyre lejjebb tudunk ugrálni. Jól nézzük meg azokat a pontokat ahol ezt megtehetjük. Elérkezünk egy helyre ahol sok kémény van és egy téglalépcso vezet le a másik tetore. Itt egy kazal rendor vár ránk. Küzdjünk meg velük. Eloször próbáljuk lekapni a szemközti háztetorol operáló puskást, így a többiekkel könnyebben elbánhatunk. Mehetünk elore halál óvatosan, hátul balra lesz még egy. A teton is lesznek még. Jöhet a fegyvergyujtés, a ferde párkányon menjünk fel vegyük el a puskát a hullától aztán balra másszunk fel a párkányra. Egy ugrás a fa állványra, egy szintel feljebb találunk egy létrát használjuk a film megtekintéséhez.

08/04

The Priest-Surprise
A pap - Meglepetés 165
--------------------------------

Menjünk le jobbra a falépocson aztán balra hátra. Elsosegélyládát találunk kötözzük be sebeinket, vagy most vagy késobb. Fegyvereinket készítsük elo legyen minden tárban loszer válasszuk a 911-est. Lefelé a lépcson itt ismét kisfilm, megtudjuk éppen a múltkori áldozatunk temetése folyik és aki túlélte a kalandot most ránkismer! Féltérdes pozitúra, a film végén indulhat az akció! Szedjük le a szemtanut, menjünk a koporsó mögé. A padok között két ellen, fent a karzaton (géppityu van nála) még egy, és találunk egyet a szószéken is. Ne feledkezzünk meg a gyóntatófülkénél lévorol sem o balra hátul van.
A szószéken lévot a nemrég szerzett Springfield-el szedjük le, a padsorból pisztollyal próbálkozzunk. Majd a padsor elol a géppisztolyost is szedjük le a puskával. Fegyvergyujtögetés következik és a gyóntatófülkés palit is intézzük el. Futás vissza hátra egészen az oltár fedezékébe, itt biztonságban vagyunk. Berontanak a templomba egy páran innen kényelmesen lövöldözhetünk. Ha mindenkivel végeztünk jön a kisfilm –A pap bácsinak átnyújtunk egy kisebb összeget a felújításra.

08/05

The Priest-Escape
A pap - Menekülés 170
--------------------------------

Rakjuk el a fegyvereinket, futás le a lépcson és pattanjunk a halottaskocsiba. Elkezdenek körözni a rendorök, ne száguldozzunk inkább keressünk egy csendes eldugott helyet, parkoljunk le várjuk meg még „elmúlik” a körözés, szépen lassan hazamehetünk be a garázsba!

09/01

A Trip To The Country-Salieri Bar
Vidéki kirándulás-Salieri Bár 185
---------------------------------------------

A nagyfonök utasítására Frank újabb feladattal bíz meg minket. Egy vidéki farmot kell meglátogatnunk ahonnan két teherautónyi Whisky-t kell elhoznunk. Sam koma már elment elore intézi a szállítmányt. Mi Paulie-val és még két haverral elmegyünk a teherautókkal a farmra felpakolunk aztán tuz vissza! Eddig egyszerunek tunik. ( Ez egy nagyon kellemes feladat. Sok akció, üldözés, de csak sorjánban!! ) menjünk Ralph-hoz újabb verdával lep meg minket.egy Bolt V8 Roadsterrel. Mehetünk a kijárathoz.

09/02

A Trip To The Country-City
Vidéki kirándulás-Város 190
---------------------------------------

Menjünk fel Hobokenbe Salieri raktárjához (jegyezzük meg jól a helyet ). Nagy piros kapun hajtsunk be elindul a kisfilm.

09/03

A Trip To The Country-The Farm
Vidéki kirándulás-A farm 195
----------------------------------------------

Megérkezünk Sam barátunk sehol. Ez nem jó jel. Keressük meg, induljunk elore a két kis házikó mellett. (Ezt jegyezzük meg visszafelé dolgunk lesz itt!) Elérkezünk két nagy csur szeru épülethez , az egyik nagy piros a másik egy kettos csur. Haladjunk! Nemmessze jobbra meglátjuk a teherautót menjünk oda, elindul a klipp. Kinyitjuk a teherautó ajtaját, a sofor halott, Morelli két embere pedig közli velünk: Itt a vége fuss el…! Na nem egészen így lesz! A film alatt ereszkedjünk a jól bevált féltérdes pózba mikor vége a kis filmetüdnek forduljunk hátra ott is olálkodik valaki! Aztán szedjük le a két fickót. Fegyvereket összeszedni induljunk vissza, de most a kettos csur mögött és a második bejáraton menjünk be. Jobbra lesz egy ajtó óvatosan odabent két fegyveres alak van és fent az emeleten is ketto. Értelemszeruen az alsó kettovel kezdjük de vigyázzunk mert ahol mi bejöttünk nemsokára befut még egy gazfickó! Aztán intézzük el az emeleti jómadarakat is, találunk kötszeres ládikát a falon, most kötözhetünk! Menjünk ki az útra a piros csur irányába. A két kisházból amirol az elején beszéltem két-két arc fog ránktámadni –rutinfeledat-! Amikor visszaérünk a kocsihoz kis tuzpárbaj fogad szálljunk be mi is majd menjünk Paulie-hoz. Akciógomb rajta Mentsük meg sam komát vezessük paulie-t a piros csurhöz. O elszalad feszítovasért mi várjuk meg.

09/04

A Trip To The Country-Saving Sam
Vidéki kirándulás-Sam megmentése 197
------------------------------------------------------

Paulie nekilát az ajtót kifeszíteni mi ezalatt térdepeljünk a szokásos módon. Mindenki izlésére bízom milyen fegyverrel csak gyors legyen. Kivágódik az ajtó- kezdjünk lövöldözni-vannak épp elegen.Fent is lesz egy áldozat. Vigyázzunk Paulie –ra o hajlamos elénkszaladni amikor lövöldözünk! Ha vízszintes mindenki menjünk fel a felso szintre ( fegyvergyujtés megvolt?)
Ott találjuk Sam komát alaposan helybenhagyva, Paulie elindul a kocsiért jobbra, balról meg jön két autónyi zsernyák, hurrá! Mihelyst kiszállnak kezdjünk loni. Ne sajnáljuk oket! Ha Paulie segítséget kér menjünk le segítsünk be! Jöhet a mozi!

09/05

A Trip To The Country-Return Journey
Vidéki kirándulás-Visszafelé 200
-----------------------------------------------------

Ez egy nagyon ötletes feladat. Menjünk hátra a platón itt jobban „védve vagyunk” Három autó üldöz minket, nem szabad, hogy megelozzék a teherautót. Egy Tommy-gitár tele ólommal. Csak elég lesz! Az elején mindig egy kicsit lejjebb célozzunk, kezdjük az aszfalton. Célozzunk a soforre, a hutorácsra, motorháztetore, szélvédore szóval mindenre ami üldöz minket! Ha mellénk ér az a autó forduljunk utána bátran lojük át a ponyvát! Ha megvolt mind a három autó örülhetünk! Sam jó kezekbe kerül mi meg megyünk a raktárhoz.

09/06

A Trip To The Country-The warehouse
Vidéki kirándulás-Raktár 205
-----------------------------------------------------

Két választásunk van: vagy haza vagy Bertone mesterhez. Szerintem érdemesebb mindig eloször meglátogatni a mestert, valami extra autóra mindig szert tehetünk! Tehát javaslom az utóbbit mindig!

09/07

A Trip To The Country-Lucas Bertone
Vidéki kirándulás-Bertone muhely 220
----------------------------------------------------

Akció a mesteren, nagyon megörül nekünk rögtön kér is egy szívességet. Az egyik haverja bajban van már elindultak érte a rendorök. Figyelmeztessük a komát és akkor Lucas hálás lesz. Menjünk Csináljuk! A cél nincs messze idonk meg van vagy két perc. Menjünk felülrol a második utcánál jobbra a ház pont szemben lesz! Kivilágított fa bejárat. Ugorjunk ki akció az ajtón. A film után a zsaruk berohannak a házba. (De már hiába). Menjünk vissza szerelo barátunkhoz aki bemutat nekünk jutalmul egy csodajárgányt, egy Airstream Fordor-t. Természetesen el kel érte mennünk Oakwoodba a családi házas negyedbe, ott egy gazdag ürgének pont ilyen autója van, és kint a ház elott parkol vele!

09/08

A Trip To The Country-Lucas Bertone 2.
Vidéki kirándulás-Bertone muhely 2. 223
------------------------------------------------------

Semmi extra. Menjünk a megadott helyre, nézzünk jól körül, ha tiszta a levego kössük el a járgányt és mehetünk haza. Álljunk be az udvarra, a kisajtónál végeztünk!

10/01

Omerta-Salieri Bar
A hallgatás törvénye-Salieri Bár 225
-------------------------------------------------

Súlyos veszteségeink vannak. A szállítmány eltûnt, Sam egy idore kiesett a buliból, az államügyész átállt a másik oldalra, Frank is elárult minket. Magával vitte a Salieri klán könyvelését és most a családjával együtt Europába menekül. Don kiadja parancsot: öljük meg Frank-et. Oké munkára. Menjünk a fegyverszakértonkhöz, egy 911-est és egy Luparát kapunk. Ralph-tól pedig egy Schubert Six tuning változatot. Mehetünk a kijárat felé.

10/02

Omerta-City
A hallgatás törvénye-Város 230
-------------------------------------------

Keressük meg Frank-et. Menjünk fel a kínai negyedbe „BigBiff”-hez most nem a padnál lesz hanem arrébb a NORTON ICE CREAM reklámtáblás boltnál. Sokmindent nem tudunk meg tole, de azt javasolja kérdezzük meg „kicsitónit” Central-Islandon a múzeumnál. Menjünk oda az épület elott találjuk barna zakóban épp a kutyáját sétáltatja.(figyeljünk a kutyusra) O annyi információt közöl, hogy aki tud valamit azt a haverjaival együtt a Guiliano híd alatt Bertone szervize mögött találjuk!

10/03

Omerta-City2.
A hallgatás törvénye-Város2. 235
---------------------------------------------

Keressük meg oket. Rá fogunk ismerni a kopasz fejére. Akciózgassunk rajta, nem igazán hajlandó köpni úgyhogy gyomrozzuk meg egy kicsit. Közelrol pontos ütésekkel rábírhatjuk, hogy beszéljen. Frank Oakwood-ban bújkál a teniszpályával szemben és a rendorség védelmét élvezi, bármikor ibdulhatnak a repülotérre! Irány Oakwood, ha ott vagyunk kis mozi következik, épp most indulnak a reptérre kövessük oket. Ki a városból a Clark Motel felé mihelyst ráfordulunk a reülotérre újabb mozi következik.

10/04

Omerta-The Airport
A hallgatás törvénye-Repülotér 240
------------------------------------------------

A film után legyünk óvatosak ne üssön el senki a parkolóban. Vegyük elo a 911-est lassan elore. Az ajtónál nagyon vigyázzunk bent jó pár alak vár! Egy lesz jobbra, egy van a pult mögött és egy géppityus bal oldalon. Jöhet a móka vadásszunk le mindenkit, közben Frank elrohan. A pulttal szemben EÜ doboz ha szükséges. Fegyvergyujtés. Különös tekintettel a géppisztolyra. Menjünk ki hátul másszunk át a sövényen ekkor elindul felénk egy teherautó (hátul Zeppelin) a sofor fékez és ránk támad egy feszítovassal. Ne hagyjuk magunkat lojük le. Mehetünk az elso hangáron keresztul gyalog ekkor jó kis akció kerekedik bent ugyanis rengeteg rendor van állig felfegyverkezve. De! Bepattanhatunk a teherautóba is és amolyan Carmageddon-os módszerrel sorra elgázoljuk oket. (általában ha autóban ülünk a golyók elol védettebbek vagyunk) Ha elfeküdtek szedjük össze a municiót mehetünk ki hátul. Vigyázzunk balra a tornyon fegyveres or! Menjünk hátra ott lesz Frank és még egy pár rendor ha csak Frank maradt jön a kisfilm.
Ebbol megtudjuk elrabolták Frank feleségét és kislányát, ha nem kapják meg a dokumentumokat megölik oket! Frank kéri, hogy keressük meg oket és átadja nekünk a papírokat! Odabilincseljük a villanyoszlophoz és kezdodhet a lánykeresés.

10/05

Omerta-The Frank
A hallgatás törvénye-Frank 243
-------------------------------------------

Nincs messze az elveszett két leányzó, forduljunk meg jobb oldalon kis faépület két fickó rohan ki, szedjük le oket. Menjünk be a csókolódzó pár mellett balra ott az asszony a kislánnyal. A telefonáló urat azonnal likvidáljuk!! A falon újabb EÜ doboz, biztosan szükségünk lesz rá. Akciógomb az asszonyon majd vissza Frank-ért. Vigyük ot a családjához. Frank arra kér hozzuk el neki a repülojegyeket. Fújjunk meg egy autót és menjünk vissza legelore ahol elkezdodött az egész, így hamarabb megjárjuk oda-vissza. A jegyek a pulton vannak a váróteremben. Mire visszaérünk a család a hátsó kijáratnál vár minket. Na itt követi el Tom második hibáját. Futni hagyja öreg barátját nem öli meg! Megkapjuk a kulcsot, Frank-ék elindulnak (figyeljük meg a hülyék otthagyják a koffereket!) mehetünk vissza az autónkhoz irány a kijárat.

10/06

Omerta-The An Act OF Grace
A hallgatás törvénye-Kegyelem 245
------------------------------------------------

Menjünk Downtown-ba a Nemzeti Bankhoz. Az ajtónál akciózzunk. Megint a két választás vagy haza vagy Bertone mester. Újabb szép autóért induljunk a mesterhez.

10/07

Omerta-Lucas Bertone
A hallgatás törvénye-Lucas Bertone 260
------------------------------------------------------

Feladat a következo meg kell gyomroznunk egy kidobólegényt a Black Cat bárnál az Olasz negyedben. Könnyu odatalálni. A lépcso tetején ott van a „kétajtós szekrény” akciógomb rajta adjunk neki, Jól állja sarat de ha jól csináljuk hamar menekülore fogja! Mehetünk vissza a muhelybe az új autóért. Egy gyönyöro Thor 810-es Sedant ajánl a mester, el kell érte mennünk Oakhill-be.

10/08

Omerta-Lucas Bertone2.
A hallgatás törvénye-Lucas Bertone2. 263
---------------------------------------------------------

Újabb pályarész nyílt meg elottünk. Ismerkedjünk meg a milliomos negyeddel nemsokára úgyis visszatérünk ide! Az autó ott parkol a megadott helyen egy or vigyáz a garázs elott. Próbáljunk úgy fékezni, hogy a fékút vége vagy két méterrel tovább legyen a fickó testétol, ekkor o ledol és már nem lesz ártalmas! Kössük el a narancsszínu szépséget és mehetünk haza. Ismét egy szép darabbal gazdagodtunk!

11/01

Visiting Rich People-Salieri Bar
Látogatás a gazdag negyedbe-Salieri Bár 265
-------------------------------------------------------------

Frank már nem árthat nekünk, az államügyésznél vannak széfben a bizonyítékok, a tanukat majd Paulie és a felgyógyult Sam veszi kezelésbe, a mackót majd mi kirámoljuk!
Vincenzónál kezdjünk. Kapunk egy baseballütot és egy 911-est (megint). Csüccs új autónkba és mehetünk kifelé.

11/02

Visiting Rich People-City
Látogatás a gazdag negyedbe-Város 270
-----------------------------------------------------

Szükségünk lesz még egy tapasztalt „mackó” szakértore. Salvatore mester személyében ideális partnerünk lesz. Menjünk a megjelölt helyre, a telefonfülkénél álljunk meg. Salvatore bepattan, mehetünk milliomosékhoz!

11/03

Visiting Rich People-The Ville
Látogatás a gazdag negyedben-A villa 275
--------------------------------------------------------

Ennek a feladatnak két megoldása van. Vagy lemészárolunk mindenkit, vagy egy lövés nélkül pusztán a testápolóval elintézünk mindenkit. Ha ezt a módszert választjuk akkor a végén elköthetjük az államügyész luxusautóját is! Tehát inkább ezt a módszert írom le.
Ha megérkeztünk a helyszínre jussunk be a kertbe. Élosövényes parkban vagyunk két négyszög alakú területet látunk. A bal oldalinál egy or lesz puskával. A jobb oldali végében a fatákolmányban egy másik fegyveres. Hátul balra lesz még ketto a szökokút mellett, a ház elott sétál a harmadik és ketto a ház mögött. Munkára. Fussunk jobbra és a szobor tövében a beugróban guggoljunk le. A mester követ minket. Forduljunk Salvatore felé és klikk ekkor o jó kiskutya módjára a helyén marad! Szaladjunk át a másik oldalra a beugró jobb oldalán guggoljunk le, vegyük elo a baseballütot készítsük elo ütésre. Érkezik az or majd megáll rágyújtani ekkor menjünk mögé és taglózzuk le. Nála van a kulcs és a fegyvere. Vegyünk el tole mindent! Induljunk tovább a két négyszöges terület között fel az útig majd jobbra óvatosan a pavilonig. Ütovel a kézben óvatoskodjunk az or mögé és puff! Menjünk vissza a mesterért forduljunk felé újabb klikk, ekkor a mester követ minket. Séta fel a süvények végéig, itt tegyük a lakatos urat ismét parkolóvágányra, majd ha a terasz elotti or elfordult akkor o is kapjon a jóból! Menjünk vissza Salvatore-ért, haladjunk tovább egyenesen a ház mentén (a két szökokutas or nem vesz rólunk tudomást) a ház sarkán forduljunk be. Itt egy ajtó melyet kinyithatunk az ellopott kulccsal. Lépcsozzünk fel a legfelso emeletre jobbra majd rögtön balra. Nyissuk ki az ajtót a hallon keresztul osonjunk végig a szemben lévo ajtóig. Majd jobbra végig a folyosón. A szobában balra hátul lesz a széf, akciógomb rajta.

11/04

Visiting Rich People-The Safe
Látogatás a gazdag negyedben-A széf 277
--------------------------------------------------------

Épp most ért haza az államügyész, Salvatore éppen befejezte a munkáját, álljunk a nyitott széf elé akciógomb ekkor magunkhoz vesszük a papírokat. Futás ki az ajtón végig a folyosón a lépcsoházba. Menjünk le. Ültessük le a mestert megint, nyissunk be a szemben lévo ajtón az elso ajtó lesz a konyha, szemben folyosó. Menjünk be a konyhába, kint terít a szobalány a hallban (de az is megeshet, hogy épp a folyosón futunk vele össze) álljunk az ajtó mögé készítsük elo az ütot ha bejön a kisasszony csapjuk le ot is. Nehogy észre vegyen minket mert elkezd sikoltozni! A hallon keresztül menjünk ki a teraszra üssük le az ott álló ort is. Irány vissza lakatos úrért klikk kövessen minket. Menjünk le balra a lépcson a sövényig itt ismét pihenhet a mester, mi a szökokút melletti ort terítsük le, azután mehetünk a házfal mellett tovább a kis udvarban egy másik ort is le kell ápolnunk. Menjünk vissza a mesterért és vigyük a parkolóba az autóhoz. Ha megpróbáljuk kinyitni a kocsit Tom szól a mesternek, hogy segítsen. Már a miénk is a járgány! Tuz ezerrel a kapu felé!

/Ha esetleg a széf kinyitása elott mégis lövöldözésbe kerülünk akkor a hangzavarra az orök elmenekítik az államügyészt és oda az autó! A menekülésnél ha lövöldözünk –megtehetjük- akkor csak arra figyeljünk, hogy a lépcson álló szürke zakós embert ne szedjük le! O az államügyész! Ha meghal vége a dalnak!/

11/05

Visiting Rich People-Escape
Látogatás a gazdag negyedben-Menekülés 280
---------------------------------------------------------------

Eloször vissza kell vinnünk a mestert a lakására utána mehetünk haza! Salvatore háza az út bal! oldalán van MONUMENTS reklám tábla alatt álljunk meg!

12/01

Great Deal-Salieri Bar
Nagy üzlet-Salieri Bár 285
-----------------------------------

Semmi dolgunk ebben a részben, csak egy kisfilmet kell végignéznünk. Sikerült a dokumentumokat elhoznunk és úgy tunik, hogy a whisky kérdés is megoldódni látszik csak el kell érte mennünk egy parkolóházba és leszállítanunk a raktárba! Hárman bonyolítjuk le az üzletet Sam, Paulie és Tom (mi), két barátunk odafuvaroz minket ha esetleg valami közbejönne majd ok fedeznek minket!

12/02

Great Deal-Parking Lot
Nagy üzlet-A parkolóházban 290
------------------------------------------

A legfelso emeleten várnak minket a teherautónyi whiskyvel a barátaink, menjünk fel tehát a legfelso emeletre. Mehetünk a lépcson is de javaslom az úton menjünk és a feljárókat egy-egy autóval torlaszoljuk el a biztonság kedvéért! Ha felértünk hátul megpillantjuk barátainkat menjünk oda jó kiadós mozizás következik, majd a film végén kezdodhet a fegyvergyujtés és a lövöldözés. Bár egyedül jöttünk volna! (Eszméletlen , hogy mennyit szenvedtem a két hülye haver miatt. Rendszeresen elénk sétálnak, abszolút nem bújnak fedezék mögé csak rohannak elore mint a birkák. Úgyhogy nagyon vigyázzunk rájuk! Ja és ha belesétál a tuzvonalunkba és eltaláljuk még neki áll feljebb!) A géppisztollyal az olajoshordókat, autókat felrobbanthatjuk. Jó pár ellenfelünk lesz készüljünk fel! Ha az emelet tiszta szedegessük a fegyvereket és óvatosan lejjebb. Az elkerített részben is lesz egy madárka oldalról is érkeznek egy páran!
Haverjainkra vigyázzunk!!!! Ha ez a szint is oké az elkerített részben elsosegély láda kötözzünk ha kell. Mehetünk lejjebb óvatosan, a drapp autó mögött kézigránátokat találunk ebbol is vegyünk magunkhoz! Tisztítsuk meg ezt a szintet is aztán mehetünk lejjebb. Ne a lépcson menjünk onnan kézigránáttal dobálnak! Az alsó szinten két autó áll keresztbe a lehajtón repülnek a gránátok, legyünk óvatosak. Robbantsuk fel a jobb oldali kocsit egy géppityu sorozattal vagy dobjunk kézigránátot az autók mögé! A két hülyére nagyon figyeljünk! Ha csend van a portásfülke mellet ismét kötözhetünk. Namost itt választhatunk! Vagy kimegyünk a parkolóházból és a parkolóban álló hat rosszarcot (ok fognak minket üldözni a raktárig) leszedegetjük akkor elkerülhetjük az autós üldözést, bár ez rizikós a rendorök miatt! Vagy felmegyünk a teherautóért és irány a kijárat!

12/03

Great Deal-Car Chase
Nagy üzlet-Autós üldözés 295
---------------------------------------

Irány a hobokeni raktár. Ez egy egyszeru feladat, tulajdonképpen a két haver aki elvitt a parkolóházig hátul nagyon jól fedez minket! Ha mégis utólérnének minket szorítsuk a villanyoszlopokhoz vagy szembejövo autóhoz, villamoshoz de egy eroteljes fékezés -ok csattannak hátul- utána padlógáz könnyen megoldható. A piros kapun ha behajtunk a feladat ezzel letudva!

12/04

Great Deal-Back At The Bar
Nagy üzlet-Megint a bárban 300
-------------------------------------------

Ismét egy mozit kell végignéznünk. Mint kiderül a whiskyt Morellitol lopták. Kapott egy fricskát ismét!
Vége a szesztilaomnak Tommy feleségul veszi Sarah-t és született egy kislányuk.
De a két rivális banda között tovább tart a háború….

13/01

Bon Apétit!-City
Jó étvágyat!-Város 310
-------------------------------

1935-ben járunk. Salieri nagyfonök szeretne igazi olasz étterembe menni, Pepe étterme New Ark-ban éppen jó lesz! A Don soforje sajnos beteg, ránk marad a nemes feladat, hogy elvigyük a fonököt. A fonök saját kocsijával megyünk, legalább ezt az autót is megtarthatjuk a végén. Óvatosan vesessünk a célunkig nehogy a fonök mérges legyen!

13/02

Bon Apétit!-Pepe's restaurant
Jó étvágyat!-Pepe étterme 315
-----------------------------------------

A filmecske után megrohamozzák az éttermet. Persze mi ezt már féltérdre borulva várjuuk meg! Amikor vége rohanjunk ki a hásó ajtón (én elsore úgy berohantam a telefonfülkébe azt se tudtam hol vagyok!) útközben lesz EÜ ládikó. Jegyezzük meg! Szemben lesz egy kis sikátor onnan egy géppisztolyos alak tüzel ránk. Kezdjünk vele. Ha kinyírtuk vegyük el tole a készséget aztán vissza az udvarba, Az ajtón hamarosan befutnak a további ellenségeink oket is szedjük le. Menjünk be a lécsoházba. Az emeleten is van egy koma géppisztollyal és az utcán is pár. Ne menjünk fel a lépcson teljesen forduljunk meg már látszik a koma, szépen szedjük le ot is. Jöhetnek az utcai harcosok. Közben figyelnünk kell a fonök életerejére is ha nagyon lemegy menjünk vissza és segítsünk neki! (folyosón ládikó ha kell!) Az utcai emberkéket óvatosan cserkésszük be, ha kimegyünk rögtön letámadnak! Ha minden csendes Fegyvergyujtés, újabb mozi –kiderül az áruló a beteget jelentett sofor!


13/03

Bon Apétit!-After The Attack
Jó étvágyat!-A támadás után 320
--------------------------------------------

Carlo a sofor, az Olasz negyedben lakik, menjünk oda, a deszkakerítés melletti dupla ajtón akciózzunk.

13/04

Bon Apétit!-Carlo
Jó étvágyat!-Carlo lakása 325
-----------------------------------------

Menjünk fel az emeletre. A Fonök az ajtó elott vár minket. Akció az ajtón, Tommy berúgja majd lépjünk be. Ekkor Carlo kimászik az ablakon menjünk utána. Menjünk utána fegyverrel a kézbe egyre lejjebb kukáról kukára! Atlétatrikóban, boxeralsóban egy Magnummal a kezében találjuk. Lojük le minél hamarabb, óvatosan járjuk körbe az udvart, jön még három legény, csak az egyiknél van pisztoly a másik ketto könnyu zsákmány! Ha mindenki fekszik újabb mozi következik!

14/01

Happy Birthday!-Vincenzo's Workshop
Boldog születésnapot!-Vincenzo muhelye 330
------------------------------------------------------------

A Don elleni merénylet egyenlo a háborúval! Az eroviszonyokat kiegyenlítendo eloször el kell tennünk láb alól a város egyik eloljáróját aki Morelli haverja. A delikvens egy gozhajón tartja a születésnapját, fel kell jutnunk a hajóra és nyilvánosan ki kell végeznünk! A hajón majd el lesz dugva egy pisztoly az egyik mosdóban! Feladatra! Ralph egy kék Crauder Choromium modellt bocsát rendelkezésünkre. Üljünk be és irány a kijárat.

14/02

Happy Birthday!-City
Boldog születésnapot!-Város 335
--------------------------------------------

A kiköto a Central Island legalján található. Menjünk oda álljunk a parkolóba és le a lépcson. Nagy tömeg lesz, a hajóra vezeto stégen egy or áll! Meghívó nélkül nem enged fel tehát valamit ki kell találnunk. A kiköto épülete mellett a telefonfülke és a zsákok között lesz egy nyitott ajtó! Menjünk be rajta majd jobbra az ajtón le az alagsorba. Itt balra találhatunk egy öltözot és míly szerencse épp van két matrózruha! Elég lesz egy is, klikk az egyiken Tommy átvedlik matrózlegénynek és már indulhatunk is fel a hajóra. A stégen az or megmotoz nincs e nálunk fegyver, aztán átenged!


14/03

Happy Birthday!-At The Party
Boldog születésnapot!-A hajón 340
----------------------------------------------

Fent vagyunk a hajón. Fel a lépcson és kerüljük meg az éttermet. Mögötte kis közön át majd kétszer balra ott lesz egy budi. „kulcs a kapitánynál” Hurrá! Menjünk egy szinttel lejjebb találunk egy ülo matrózt akciózzunk rajta! A kulcs éppen az úszómesternél van megismerjük csíkos póló van rajta. Keressük meg, klikk az úszómester bácsin, elhajt minket mint a legyet ne hagyjuk magunkat! Újabb klikk. Odaadja a kulcsot csak takarítsuk ki a budit rendesen! (már csak ez hiányzott!) Ezen a szinten a folyosó végén találunk egy mosdót vegyük magunkhoz a vödröt ezzel menjünk a bezárt budihoz. Menjünk be akciózzunk a budin ekkor Tommy elkezd sikálni. Ha kész, a szekrény alatt ott a stukker vegyük fel és tegyük el! Ez fontos ha meglátja nálunk az úszómester azonnal szirénázik! Vigyük vissza a kulcsot az úszómesternek, tegyük le a vödröt ha még idáig nem tettük volna. Menjünk fel a felso szintre a zenekarnál álljunk a zongora mögé! Mozi jön aztán az eloljáró elkezd beszélni, lépjünk mögé kapjuk elo a fegyverünket és intézzük el! Ha sikeresek voltunk megjelenik a ESCAPE felirat, pisztolyt el és rohanjunk le a legalsó szintre ahonnan kezdtük a feladatot jobbra ott lesz Paulie egy csónakban. A korláton lesz egy kis ajtó akciózzunk és tünés!

15/01

The Lucky Bastard!-Salieri's Bar
Te szerencsés barom!-Salieri Bár 345
--------------------------------------------------

Ki kell nyírnunk Morelli testvérét Sergio-t. O fontos ember az ellenséges tábornak! Paulie (a nagy agy) kitalálta minként fogjuk ezt végrehajtani! Oda megyünk az étteremhez én telefonhoz hívom o meg elintézi a géppisztollyal! Remek kis terv. Kövessük Paulie-t Vincenzonál fegyvervételezés történik, mi is kapunk egy 911-est. Majd menjünk dadogós autótudor barátunkhoz, Paulie letárgyalja Ralph-al az autót , ezúttal egy Guardian Terraplan-t kapunk. Irány a kijárat.

15/02

The Lucky Bastard!-The Phone Booth
Te szerencsés barom!-A telefonfülke 350
------------------------------------------------------

Menjünk a megadott helyre, álljunk meg a fülke elott. Irány be a fülkébe és akciózzunk. Jön a kisfilm. Sajnos Sergio éppen nincs itt és egyik embere lesz helyette az áldozat. Eddig nem jött össze!

15/03

The Lucky Bastard!-Vincenzo
Te szerencsés barom!-Vincenzónál 355
----------------------------------------------------

Vincenzo újabb tervvel rukkol elo! Sergio egy novel van éppen Oakwood-ban . Menjünk oda ott áll a kocsija a ház elott. Tegyük alá a bombát és végignézhetjük amint elszáll a barátunk!
Vegyük el a bombát és válasszunk magunknak valami kellemes és gyors!! autót!

15/04

The Lucky Bastard!-Fireworks
Te szerencsés barom!-Tüzijáték 360
------------------------------------------------

Menjünk a megjelölt helyre álljunk meg és séta a kocsihoz. A ház elott valami testorféle éppen cigizik, ha befejezte és bement a házba és rendor sincs a környéken helyezzük el a szerkezetet (klikk a kocsin). Húzódjunk hátrébb és várjuk meg a tüzijátékot!

15/05

The Lucky Bastard!-Rainbow Garden
Te szerencsés barom!-Az étterem 370
---------------------------------------------------

Hát ezt sem így szerettük volna! Újabb terv. Egyik besúgó emberünk szerint éppen a Rainbow Garden étterem parkolójában randizik az emberünk, menjünk gyorsan oda, Paulie géppisztollyal elintézi végre Sergio-t! Üljünk vissza az autónkba és irány a megadott hely. Jön a szokásos mozi, A Tommy-gitár csütörtököt mond úgyhogy olajra!!

15/06

The Lucky Bastard!-Escape
Te szerencsés barom!-Menekülés 372
---------------------------------------------------

Várjuk meg Paulie-t ha „elhelyezkedett” ezerrel hajtsunk el a helyszínrol! Tényleg szerencsés ez a fickó, de már kezd egy kicsit sok lenni belole! Ha már nem üldöznek bennünket (nincs piros jel a radaron) mehetünk vissza a bárhoz! Ha nem akarunk üldözosdit játszani akkor álljunk meg valami szuk helyen szálljunk ki lehet indítani a golyózáport! Ha mindenki kifeküdt mehetünk haza!

15/07

The Lucky Bastard!-Railway Crossing
Te szerencsés barom!-Vasúti átjáró 375
----------------------------------------------------

Az áll feliraton „ KILL SERGIO MORELLI” öld meg Sergio Morellit. De hát nem is ezt kell tennünk. A feladat csupán annyi, hogy követnünk kell ot, nem szabad lemaradni és ne tévesszük szem elol!
A kikötobe fog menni. Kövessük hát és ne maradjunk le! A Guiliano hídon majd a west Marshall hídon fog végighajtani. Egy a lényeg ne érjen át a Works Quarter negyedbe addig amíg mi túl nem mentünk a West Marshall híd közepén. Különben kezdhetjük elolrol.
(A játék viszont nem nézi, hogy mögötte vagy elotte vagyunk–e tehát meg is elozhetjük és mehetünk elotte a céljáig.) Ha behajtott a kikötokapun jön a mozi.


15/08

The Lucky Bastard!-The Harbour
Te szerencsés barom!-A kiköto 380
-----------------------------------------------

Na ezzel nekem meggyult a bajom! Nem lesz egy fáklyásmenet! Itt vagyunk a kikötoben egy szál magunkban egy halom Ellen, ellen! A filmbejátszás alatt a szokásos féltérd! Jobbra a portásfülkébol kiront egy koma, azzal kezdjünk! Aztán jöhetnek sorba, balra a sövény mögött egy, az autó mögött ketto! Fegyvergyujtés. Menjünk a sövény mögé és elore. Itt az utánpótlás! Ha ezt a részt letudtuk szedjük össze a fegyvereket, menjünk elore. Jobbra nagy kétszintes épület a farakás mögött, az emeleten két áldozat! A parton a darukból mesterlövészek tüzelnek ránk mind a négybol! Jó lesz rájuk nagyon figyelni! Az elsot a zöld vagon mögül próbáljuk egy S&W10-essel leszedni. Balra lesz egy raktár, ha bemegyünk a jobb hátsó ajtón találunk elsosegélyládát. Ezután hátul menjünk tovább és szedjünk le mindenkit! A hátsó kapunál a jobb oldali épületben ismét ellenfél és egy kötszeres láda! Szedjük fel a puskát. A puskával operáljuk le a darukról a mesterlövészeket. Ha mindenki kifeküdt fújjuk ki magunkat, tárazzunk be a következo akcióra! Az egyik épület elott áll Sergio autója, csak ott lehet! Az ajtóba befut egy pár sín! Találunk két vagont elotte két váltókarral. Az elso váltót ne bántsuk, a másodikat állítsuk át és klikkekljünk a kerék alatt lévo éken! A vagon elindul és egyenesen a raktárajtónak megy majd felrobban! Menjünk oda, ismét mozizhatunk!

15/09

The Lucky Bastard!-Sergio
Te szerencsés barom!-Sergio 385
---------------------------------------------

Óvatosan menjünk be az épületbe, ha kinyílt az ajtó, bent lesz egy pár ellenfél és hátul maga Sergio géppisztollyal. Hasonló szerszámmal háborúzzunk egy jót, ha kifeküdt hátul találunk kötszert. Tárazzunk be és mehetünk vissza a kocsinkhoz. Útközben még befutott az utánpótlás csak óvatosan! (én ezt úgy oldottam meg, hátulról elkötöttem egy teherautót azzal mentem a kijáratig) ha kintvagyunk lehet örülni!

15/10

The Lucky Bastard!-Return To The Bar
Te szerencsés barom!-Vissza a bárhoz 390
---------------------------------------------------------

Szokásos választás vagy haza vagy Lucas-hoz. Lucas egy gyönyöru kocsit ajánl nekünk a feladat is hasonló szépségekkel bír! A feladathoz négyajtós ez fontos, és gyors autóra lesz szükségünk. Szerezzünk egyet az utcán és indulhatunk Bertone mesterhez!

15/11

The Lucky Bastard!-Lucas Bertone
Te szerencsés barom!-Bertone muhelye 405
-----------------------------------------------------------

Lucas haverja lövöldözésbe keveredett a kínai negyedben és most sebesülten fekszik a járdán. Elé kell ot vinnünk Oakwood-ba az orvoshoz ahol Sam komát is összevarrták anno! Amilyen gyorsan csak tudunk irány a kínai nagyed, vigyázat nem az az emberünk aki a járdán fekszik a mi emberünk egy kicsit odébb a beugróban van, ott van vele a haverja is! Álljunk minél közelebb hozzájuk, akciózzunk a haveron kis beszélgetés után szálljunk vissza, amint a sebesült is beült ami a csövön kifér induljunk vissza dokihoz! A koma életereje folyamatosan csökken és a rendorök is megkeserítik az életünket. Ha a koma elvérzik akkor a haverja elkezd ránk lövöldözni! Figyeljünk nagyon gyorsan és pontosan vezessünk. A Doki háza egy vörös kokerítés mellett van. Álljunk meg a ház elott. Ha megmentettük a fickót mehetünk vissza Bertone mesterhez!

15/12

The Lucky Bastard!-Lucas Bertone2.
Te szerencsés barom!-Bertone muhelye2. 407
-------------------------------------------------------------

A mester kipucolja az autónkat és elmondja hol találjuk a csodás Bruno Speedster-t!
A kocsi a szigeten a parkolóház elott vár új gazdájára úgyhogy igyekezzünk!
Szép piros-ezüst darab, nem lehet eltéveszteni! Ha a parkolóor elfordult és rendor sincs a közelben tegyük a kicsikét magunkévá és mehetünk haza a garázsunkba! Ralphy majd csinál neki helyet!

16/01

Créme De La Creme-Salieri Bar
A krémek krémje-Salieri Bár 410
---------------------------------------------

A Don kiadja a végso döntést Morellinek meg kell halnia. Ma este színházba megy csak oda kell mennünk és amikor vége az eloadásnak a lépcson lejövet nyilvánosan kivégezzük!
Menjünk fegyvermester barátunkhoz ellátmányért, kapunk egy Luparát majd, a garázs következik ahol egy gyors autót válasszunk feladatunkhoz! Induljunk a kijárathoz.

16/02

Créme De La Creme-City
A krémek krémje-Város 415
---------------------------------------

Hajtsunk Central Islandra a színházhoz amint odaértünk kis filmecskébol kiderül kicsit elobb lett vége az eloadásnak és Morelli már elszáguldott. Irány utána! Különben sose fogjuk kinyírni!

16/03

Créme De La Creme-Manhunt
A krémek krémje-Embervadászat 425
---------------------------------------------------

Nos ezt a feladatot kétféleképpen lehet végrehajtani. Elmesélem mind a kettot, bármelyiket is választjuk jó választás lesz!
Üldözobe vesszük Morellit, a repülotér felé igyekszik. No itt jön a választás (tulajdonképpen nem is mi választunk hanem o) vagy lekanyarodik a repülotér felé, ezt általában akkor teszi ha jobbról támadjuk! Ha a bal oldalán maradunk akkor tovább megy. Mondtam ugye a gyors autót! Na az ide kell mert csak akkor érhetjük utól. Amennyire lehet maradjunk a nyomában ne maradjunk le. Morelli egyszer csak egy leszakadt hídon áll meg, csupán annyi a dolgunk, hogy a szakadélba lökjük a kocsijával együtt!

16/04

Créme De La Creme-Airport
A krémek krémje-Repülotér 430
-------------------------------------------

A repuloteres verzió egy kicsit rafináltabb! Ráfordultunk a reptéri leágazóra és lefullad a kocsink! Soha jobbkor! Agyas barátunk Paulie és társa nekilátnak szervizelni mi meg rohanunk a lefurészelt csövu puskával a repülo után. Most nem kell bemennünk a váróterembe. Menjünk a hangárok és a Zeppelin felé útközben lesz két rosszcsont oket tegyük el láb alól, szaladhatunk a gép után! Fuss Tom Fuss! Megérkezik közben Paulie a megszerelt kocsival, ugorjunk be, kapjuk kézbe a géppisztolyt és kezdjük loni a repülot!
A hajtómure célozzunk, ha az egyik kigyulladt lehet folytatni a másikkal. Ha már mind a ketto lángol akkor kész vagyunk, jön a mozi!

16/05

Créme De La Creme-Back To The Bar
A krémek krémje-Vissza a bárhoz 435
----------------------------------------------------

Jön a szokásos választás haza vagy Bertone. Nos ha eloször Bertone-hez megyünk akkor Paulie közli, hogy pihenni szeretnének vigyük oket a Bárhoz és ha van kedvünk akkor utána jöjjünk vissza! Tehát fuvarozzuk haza a két segítségünket de ne menjünk be a garázsba hanem a Bár elott fékezzünk. A fiúk kiszállnak, mi meg mehetünk vissza egy szép autóért!

16/06

Créme De La Creme-Lucas Bertone
A krémek krémje-Lucas Bertone 450
---------------------------------------------------

A mester az asztalnál olvas és nagyon megörül nekünk! Naná! hányszor kihúztuk már a haverjait a szarból! Most éppen egy lopott kocsit hagytak nála meg kellene szabadulni tole!
A feladat, hogy elvigyük a kocsit a világítótoronyhoz és belökjük a tengerbe! Szép kis meló estére! A rendorség ezerrel körözi a kocsit úgyhogy folyamatosan a nyomunkban lesznek!
Oakwood felé közelítsük meg a hegyre felvezeto utat! A teniszpályáktól nem messze lesz az Oak Hill-i leágazás itt menjünk felfelé a hegyre nemsokára jobb kézre kavicsos lehajtón menjünk le egyenesen majd enyhe jobbos, a végén lehet lelökni a kocsit. Egy jó tipp: Ha sikerül egy kis elonyt szereznünk az üldözo három rendorautó elott ( mindig hárman vannak)
Álljunk meg szálljunk ki és ha odaértek lojük oket halomra! Majd az egyik rendorautót kössük el és azzal toljuk le a verdát a tengerbe!
Ha végeztünk a foútról lophatunk egy másik autót azzal mehetünk vissza a mesterhez! De mehetünk a rendorautóval is!

16/07

Créme De La Creme-Lucas Bertone2.
A krémek krémje-Lucas Bertone2. 452
-----------------------------------------------------

Bertone mester egy Celeste Marque 500-ast kínál (ezt még én is elpucolgatnám vasárnaponként a ház elott!) a gép a Roy's Grill parkolójában áll csak oda kell mennünk és már vihetjük is! Ha kocsi a parkolóban áll kezdjünk hozzá a drótozáshoz de nagy valószínuséggel a tulaj ki fog jönni és rendorért kiabál! Nem gond! Ha esetleg már elindult volna és nem áll a parkolóban akkor menjünk utána vágjunk elé és ráncigáljuk ki a kocsijából a tulajt! Ha megszereztük a szépséget vihetjük a garázsba Ralphy-hoz!

17/01

Election Campaign-Salieri's Bar
Választási hadjárat-Salieri Bár 455
-----------------------------------------------

1938. Gyakorlatilag már az egész város Salieri uralma alatt van. Van azonban egy polituikus aki ellenünk szónokol miközben a város piros lámpás házainak java részét o üzemelteti! Likvidálnunk kell. Ma tartja választási beszédét Central Island északi részénél egy kis szigeten! A szigetet nagyon orzik, oda nem mehetünk! Vincenzo viszont azt ajánlja, hogy a régi börtön tornyából szedjük le egy távcsöves puskával. Kár, hogy ez eddig nem jutott eszébe a távcsöves jól jött volna hamarabb is! Menjünk Vincenzo-hoz a fegyverért, kíséronek kapunk egy megszokott 911-est is! Ralph-tól egy piros Wright-ot kapunk, hogy sikeresek legyünk.
Mehetünk a kijárat felé!

17/02

Election Campaign-City
Választási hadjárat-Város 460
----------------------------------------

Menjünk Central Island északi részébe a megjelölt helyre. Álljunk meg a kék kapu elott. Szálljunk ki, induljunk hátra míg elérkezünk egy kis lezárt munkaterülethez, itt egy munkás ránkförmed, azonnal nyírjuk ki! A csatornalejárón akciózzunk, Tommy lemászik elore a létráig! Akciógomb!

17/03

Election Campaign-Old Prison
Választási hadjárat-A börtön 465
-------------------------------------------

Bejutottunk a régi börtön udvarára. Az épület fala mellett induljunk el amíg el nem érkezünk egy ajtóig, Menjünk be, balos majd végig a két rácsos ajtón. Vegyük elo a 911-est és menjünk fel a lépcson, de óvatosan lesz pár nem ide való alak. Oket vadásszuk le. Szedjük össze a fegyvereket, mehetünk tovább. Jobbra lesz egy ajtó azon menjünk, végig a folyosón a deszka ajtónál vigyázzunk bent van két áldozat! Szereztünk egy Pumpgun-t. Menjünk ki az erkélyre és a pisztollyal fektessük el a kutyusokat, (ha nem tesszük késobb meggyulhet velük a bajunk!) menjünk vissza a lépcsohöz, a tuz mellett menjünk ki az udvarra. Menjünk fel a falépcson, be az ajtón. Bent lesz egy csukott ajtó. Tommy berúgja az ajtót –a bent lévo figura ijedtében elejti a puskáját- így könnyu préda lett. Most legyünk körültekintoek rengeteg rosszarccal találkozunk. Haladjunk amerre lehet, szobában elsosegély doboz használjuk ha szükséges! Menjünk tovább, a rács mögött lesz egy madárka, szedjük ki onnan. A folyosó után a lépcsoházban felfelé. Sokan lesznek itt rajtunk kívül, csak óvatosan. Ha felértünk a torony csúcsára menjünk ki az ajtón! Nézzünk körül!


17/04

Election Campaign-Prison Tower
Választási hadjárat-A börtön tornyán 466
-------------------------------------------------------

Vegyük elo a távcsövest, célozzunk zoomoljunk, csak a fejét meg ne sántuljon! Ha sikeres volt a merénylet megjelenik a felirat, mehetünk haza! Dobjuk el a puskát és irány lefelé ameddig csak lehet! Ha a kutyákat nem intéztük el akkor most ránktámadnak. Menjünk a kapuhoz, lakat van rajta! Lojük le a pisztollyal és dobjunk el minden fegyvert! Ha kiértünk egy nyomozó megmotoz minket ha fegyvert talál nálunk lövöldözhetünk megint! Ha tiszták vagyunk tovább enged! Ha a munkást nem intéztük el az elején akkor most ránk ismer és riasztja a zsarukat!

17/05

Election Campaign-Return The Bar
Választási hadjárat-Vissza a Bárba 470
----------------------------------------------------

Szokásos választás haza vagy Bertone!

17/06

Election Campaign-Lucas Bertone
Választási hadjárat-Lucas Bertone 485
----------------------------------------------------

A feladat öt perc alatt jussunk el a munkásnegyedbe és hozzuk ide a szerelo haverját! Munkára! Leggyorsabban a Guiliano hídon aztán tovább a West Marshall hídon juthatunk emberünkhöz. Figyelem ha a hídról levezeto út végéhez értünk itt levághatjuk az utat így idot spórolunk! Az út végén forduljunk balra majd a piros téglalábú épület között a sikátorba rögtön jobbra! Menjünk végig az udvaron a garázsok mellett a végén a kaput áttörve egyenesen át az úton juthatunk el az emberünkhöz! Nem fogjuk eltéveszteni, álljunk meg mellette majd szép nyugodtan vigyük ot vissza a muhelybe!

17/07

Election Campaign-Lucas Bertone2.
Választási hadjárat-Lucas Bertone2. 487
------------------------------------------------------

Lucas egy nagyon szép és gyors autóra hívja fel a figyelmünket. Az Appolyon a milliomos negyedben a hegyen Oak Hill-ben található, nagy fehér jószág fekete csíkkal az oldalán!
Hajtsuk a megjelölt helyre. Két emberke áll az autó mellett tehát még ne próbáljuk meg elkötni a gépet mert ránk szabadítják a hekusokat! Az akciógombot nyomogassuk míg el nem húznak onnan. Most már csak rendor ne legyen a közelben, ha minden tiszta kössük el és mehetünk haza!

18/01

Just For Relaxation-Salieri's bar
Csak a móka kedvéért-Salieri Bár 490
----------------------------------------------------

Egy szivarszállítmányt kell ellopnunk. Menjünk elõször Vincenzóhoz, tõle kapjuk meg a szokásos baseballütõtés a 911-est. Utána menjünk a garázsba, Ralph egy Lassitter V16-ost ad nekünk. Mehetünk a kijárat irányába!

18/02

Just For Relaxation-City
Csak a móka kedvéért-Város 495
---------------------------------------------

A munkásnegyedbe indulunk egy találkahelyre. A helyszín egy udvaron található, a térképen az X feletti helyre menjünk, a nyitott ajtón át egészen a ládákig. Egy kis filmbejátszás következik melyben Paulie megpróbál minket rávenni egy bankrablásra! Köszi talán legközelebb… Szálljunk vissza a kocsiba és várjuk meg agyas barátunkat és menjünk elore a másik kijáratig! Menjünk a kikötohöz de ne menjünk be. Álljunk a bejárattal szembe.

18/03

Just For Relaxation-Transport Required
Csak a móka kedvéért-A fuvar 497
------------------------------------------------------

Várjuk meg az elso teherautót és menjünk utána. Nemsokára lekanyarodik egy utcába, ekkor vágjunk elé és húzzuk ki a sofort a helyérol. Szerintem érdemes egybol leütni a basebalütovel nehogy elszaladjon mert akkor segítségért kiabál! Kutassuk át a zsebeit, vegyük el tole a papírokat és menjünk vissza a kiköto parkolójába! Itt le kell rakodnunk mindent a platóról mert csak üres kocsival mehetünk be! Álljunk a kocsi oldalához akciózzunk (idonként megjelenik a menü „pick up boksz” felirattal) vigyük egy kicsit arrébb a motyót és dobjuk le a fegyvereldobás gombjával! Ha lepakoltunk mindent mehetünk be a kapun. Megnézik a papírokat és benn is vagyunk!

18/04

Just For Relaxation-The Harbour
Csak a móka kedvéért-A kiköto 500
-------------------------------------------------

Ennek a feladatnak is kétféle megoldása van. Lehet lövöldözni mint állat, és lehet csendben egyetlen pisztolylövés nélkül.

Lövöldözos módszer: A bejárat után a parkolóban lesz két háromfos csoport balra. Ha az elo csoportot elgázoljuk a következo hármas nem vesz rólunk tudomást! Tegyük ugyanezt velük is! Szedegessük össze a fegyvereket. Menjünk elore a második raktár mellett ismét lesz egy áldozat. Aztán elore és jobbra a nagy raktár felé! (ismeros a hely ugye?) Az emeleten lesz három figura. Térdepeljünk a kis lépcso mellé és innen kényelmesen levadászhatjuk a berohanó oröket! Vegyük el a fegyvereket, a távcsöves puskával szedjük le a maradék ellenfeleket az ablakból. Ha elcsendesült a környék rakodjunk fel és irány a kijárat.

A békés módszer: a felpakolandó ládák nem messze vannak SCORSESE IMPORT-EXPORT felirat van rajtuk. Egyenesen az elso hosszú raktárépületnél. Kanyarodjunk be a kis közbe és tolassunk rá az ajtóra! Szálljunk ki és menjünk az ott álló raktárfonökhöz, akciózzunk rajta, mérgesen közli velünk: rengeteg a melója mit akarunk tole. Neki most más dolga van de ha felpakolunk egy másik raktárban egy halom ládát tárgyalhatunk! Rendben menjünk , csináljuk! Menjünk a szemben lévo (kis köz) ládákhoz és a jobb oldali DISPATCH HALL terembe kell oket pakolni az üres raklapra. A kis közben beszélget két fickó menjünk oda hozzájuk akciózzunk rajtuk, Megkérjük oket segítsenek a rakodásban nem leszünk hálátlanok. Így édes hármasban a húsz ládát hamar felpakoljuk. A dobozokat Ne a fegyvereldobás gombbal tegyük le hanem amikor az életeronk fölött megjelenik a felkiáltójel nyomjuk meg az akciógombot! H a kész vagyunk a fonök odajön és megnézi! Menjünk vissza vele együtt a mi ládáinkhoz és ismét akciózzunk a fonökön! Tommy közli vele, hogy keresik hátul, o erre elmegy a raktártól! Most már nyugodtan felpakolhatunk és mehetünk a kijárathoz!

18/05

Just For Relaxation-The Trap
Csak a móka kedvéért-A csapda 505
-------------------------------------------------

Mehetünk vissza a megbeszélt helyre! Leggyorsabban úgy jutunk a helyszínre ha egyenesen elmegyünk az utca végéig ott balra, aztán ismét balra majd rögtön az ismeros útvonalon jobbra a sikátoron végig, ennek a végénél kétszer jobbra lesz a kapu. Úgy álljunk a kapu elé, hogy csak egy ember férjen be egyszerre az udvarra. Az udvaron a láda mellet a falhoz támasztva találunk egy puskát, vegyük magunkhoz és kezdodhet az akció! Ha az elobb a lövöldözos módszerrel dolgoztunk akkor most nyugodtabbak lehetünk! Ha vége az akciónak Paulie-val együtt menjünk vissza a raktárhoz ahol rádöbbenünk a szivaros szállítmányban valójában gyémántok vannak!! Hoppá! A Fonök jól kihasznált minket akis maszek üzletéhez!
Te figyelj csak Paulie, hogy is volt az elobb az a bankrablás……?

19/01

Moonlighting-Paulie's Flat
Holdfényben-Paulie lakása 510
------------------------------------------

Paulie szerint a bankban sok pénz van és nem is orzik valami jól! Menjünk nézzünk szét aztán megbeszéljük a részleteket! Menjünk Paulie után ki a lakásból az utcára.

19/02

Moonlighting-On The Way The Bank
Holdfényben-A Bank felé 515
--------------------------------------------------

Kövessük barátunkat. Magasvasúttal átmegyünk a belvárosba a Bankhoz!

19/03

Moonlighting-Reconnaisance
Holdfényben-Felderítés 520
---------------------------------------

Paulie eloadja a tervét! Belépünk a Bankba elkiabáljuk magunkat, hogy „bankrablás” az orök lefekszenek Paulie meginterjúvolja a pénztárosnot, hogy hol a széf kulcsa. A szemközti faajtó után jobbra fordulva kijutunk a lépcsoházba fent vannak az irodák lent a pincében a széf és néhány or, kerek öt percünk van az akcióra! Szükségünk lesz fegyverekre és egy jó autóra!
Otthonról nem hozhatunk , egybol lebuknánk! Autót Bertone mestertol újítunk, fegyvert meg szerzünk Yellow Pete- (Sárga Péter) tol. Eloször hozzá induljunk!

19/04

Moonlighting-Going Shopping
Holdfényben-Menjünk vásárolni 525
-------------------------------------------------

Menjünk a magasvasúthoz ismét. Menjünk egy megállót Central Hoboken állomásig. Forduljunk meg menjünk egyenesen és át az út másik oldalára és vágjunk át az átjárón. Forduljunk balra meglátjuk a Twister épületét, közvetlen a sarkánál balra és kopogtassunk be az ajtón! Válogassunk kedvünkre géppisztoly és pisztolyok mindenképp ajánlottak!
Ha kész vagyunk a shoppingolással fújjunk meg egy autót és keressük fel Bertone mestert!

19/05

Moonlighting-Lucas Bertone
Holdfényben-Lucas Bertone 530
-------------------------------------------

A kocsit persze nem adja ingyen a mester, újabb feladattal bíz meg minket. Egy „BIG DICK” (Nagy F…) nevu cimborájának kell egy csomagot eljuttatnunk de ne kövessen senki minket!
A figura a East Marshall híd alatt található. A hídra érve (a kék jel látszik a térképen) lesz mindkét oldalon egy lépcso. Menjünk le, valóban ott púposkodik a haver! Adjuk át neki a csomagot, persze, hogy követtek minket Naná! Kis akció! Ha végeztünk mehetünk vissza Lucas mesterhez.

19/06

Moonlighting-Lucas Bertone2.
Holdfényben-Lucas Bertone2. 532
----------------------------------------------

Lucas egy Trautenberg Model J – eromuvet ajánl az akciónkhoz. El kell érte mennünk Oakwood-ba a gimnázium elott pakol. Menjünk a megadott helyre, amint odaértünk éppen elindul a kocsival a tulaj. Kövessük ha valahol megáll és kiszáll, akkor kössük el a szép piros-fekete jószágot! Elofordulhat azonban, hogy a koma nekimegy vagy elékanyarodik valaminek és nem bír meg se mozdulni. Ilyenkor egyszeruen cibáljuk ki az autójából! Vigyázzunk fegyver is van nála!
Ha sikerült az autót is elintézni mehetünk Paulie lakására! Zöld kapus ház, álljunk meg elotte dudáljunk párat, ha megérkezett a barátunk mehetünk a bankhoz!

19/07

Moonlighting-The Bank Heist
Holdfényben-A Bankrablás 535
------------------------------------------

Álljunk meg a Bank elott. Menjünk be, vegyük elo fegyverünket, paulie elüvölti magát, térdeljünk le és forduljunk szembe a kis faajtóval. Kijön egy or puff! Aztán forduljunk a bejárat felé onnan is érkezik egy, szedjük ot is le! Paulie kiffaggatja a pénztárost aki eloadja, hogy itt a rács kulcsa, a széfé pedig az igazgatónál van! Menjünk be mögé a kulcs ott lóg a falon, vegyük magunkhoz! Majd irány fel az igazgatói irodába. Odafent lesz pár or oket intézzük el, majd balra menjünk be az ajtón. Felirat jelzi „director”. A kulcs a szekrényben van az asztaltól jobbra! Vegyük magunkhoz –akció rajta- majd gyorsan le a pincébe! A lépcsovel szembeni rácsot nyissuk ki, bent ismét lesz két or. Fektessük le oket menjünk a széfhez. Jön a mozi! Irány vissza Paulie-hoz és vágódjunkbe a kocsinkba!

19/08

Moonlighting-Escape
Holdfényben-Menekülés 540
---------------------------------------

Amint miénk az irányítás induljunk azonnal, forduljunk balra majd az út végén enyhén balra vágjunk át egyenesen az építkezésen a betonúton. A végén lesz egy újabb balos és már ott is vagyunk a Pompei Bár-nál. A kék kapun menjünk be aztán a másikon be a garázsba!
Szálljunk ki és akció Paulie-n. Paulie azt javasolja mindenki menjen haza a pénz nála lesz és holnap osztozkodunk!

20/01

The Death Of Art-Paulie's Flat
A mûvészet halála-Paulie lakása 545
-------------------------------------------------

Másnap, mikor elmegyünk Pauliehoz, iszonyatos látvány fogad. Pauliet kivégezték, a pénz sehol. Cseng a telefon. Sam éppen barátunkat akarta figyelmeztetni. A Don mindent megtudott, és most nagyon dühös! Sam azt ajánlja találkozzunk a galériánál! Majd õ segít nekünk!
Ha vége a filmnek rohanjunk ki a lakásból, fegyvereket dobjuk el! Nemsokára befutnak a rendõrok, ha elkapnak végünk!

20/02

The Death Of Art-City
A mûvészet halála-Város 550
---------------------------------------

Most indulhatnánk a galériához, de se fegyverünk se autónk. Fegyverért menjünk Sárgás Petehez. Kössünk el egy autót az utcáról, és nyomás! Alaposan tárazzunk be mindenféle fegyverrel, szükségünk is lesz rá! Ha autót is szertnénk váltani mehetünk Bertone mesterhez, aki természetesen újabb feladattal bíz meg minket!

20/03

The Death Of Art-Lucas Bertone
A mûvészet halála-Lucas Bertone 555
---------------------------------------------------

A városban az egyik figura sok embernek tartozik nem is kevés pénzzel, köztük szerelõ barátunknak is, és most éppen valahol bújkál! A Corleone Hotelban dolgozik egy kis prosti, õistápolja az emberünket! A feladat, hogy amint kijött a kislány feltûnés nélkül kövessük! Ha bement a házba, mehetünk vissza Bertonéhoz! Egyébként a templom mögötti kis sarokházba megy.
Aztán hajtsunk a hotelhez, szálljunk ki, és akcióra fel! A csaj ne vegyen észre. Ha mégis észrevett, aranyosan megfordul, kedves dolgokat mondogat nekünk.

20/04

The Death Of Art-Lucas Bertone2.
A müvészet halála-Lucas Bertone2. 557
------------------------------------------------------

Lucas egy finom kis Thor 812 FWD-t ajánl. Fent találjuk a kínai negyed használt autó telepén rengeteg kutya társaságában, és a kapun is van egy lakat. A lövöldözés könnyen riszthatja zsarukat vigyázzunk! Most hiányzott nagyon egy hangtompító! A kutyusokat próbáljuk meg kívülrol leteríteni, ha nem megy akkor lojük le a lakatot és futkározhatunk elolük!
Ha csendes minden a telepen üljünk be az autónkba és várjuk meg míg elmúlik a körözés.
Visszafelé Bertone mesternél kötözhetünk ha szükséges! Hajtsunk a Galériához és készüljünk fel a legrosszabbakra!

20/05

The Death Of Art-Grand Finale
A müvészet halála-A nagy finálé 560-561
-------------------------------------------------------

A Galériában megdöbbenve vesszük tudomásul, magunkra maradtunk. A régi barát Sam közli: Ennyi volt nem tartanak ránk igényt és o inkább a „családot” választja! Nem minket!
Ha vége a mozinak rántsuk elo a géppisztolyt lent van két ellenség és az oldallépcsokrol is jönnek még egy páran. Ha ez a szint csendes menjünk fel a jobb oldali lépcson, vigyázzunk balról is támadnak! Ezt a szintet is pucoljuk ki aztán mehetünk feljebb! Nagyon óvatosan seregnyi maffiózó támad ránk! A film alatt féltérdes pozitúra és bújjunk a szobor mögé! Jobbról és hátulról szedjük le áldozatainkat, majd a bal felso sarokból aztán megint balra fent!
Ha végeztünk menjünk fel a kerengon járjunk egyet, a lépcso feletti részen a felso szintre vezeto úton EÜ-láda. Kötözzük be sebeinket. Most még ne menjünk fel úgyis zárt ajtókat találunk. Eloször ezt a szintet tisztítsuk meg. Amelyik ajtó nyílik oda menjünk be de nagyon óvatosan. Ha csend van és hullaszag akkor mehetünk egyel feljebb. Jön a mozi!

20/06

The Death Of Art-Sam
A müvészet halála-Sam 580-585
-------------------------------------------

Rövid párbeszéd után kezdjük lõni Samet. Ami belefér, ne sajnáljuk! Kemény ellenfél! Pontos sorozatokkal operáljunk. Ha kellõképpen megsebesült kövessük a vérnyomokat, vigyázzunk a sarkon ismét ránktámad! Adjunk neki még egy sorozatot. Ha elfeküdt, következhetõ a zárófilm!

1938 vége. Tommy vallomást tesz, rengeteg maffiózó kerül börtönbe és a villamosszékbe! A nagyfõnök életfogytiglant kap. Tommy a családjával álnéven az ország másik végébe költözik. A világháborút túlélve élnek békességben. Tommy épp a kertjében virágot locsol, mikor megáll egy autó a ház elõtt...

Lacy

(Javította Ranloth) 

Fö oldal Írj egy mailt! Mindenféle jó fordításokkal kapcsolatban A honosítások kiválasztásához!